Disney

Pocahontas energiekoekjes

Totale tijd
30m
Bereidingstijd
25m
kooktijd
5m
Porties
9

Je herkent Pocahontas’ liefde voor de natuur in deze bladvormige lekkernij vol natuurlijke voedingsstoffen. En nog gemakkelijk te maken ook.

Een ideale snack voor na schooltijd.

Dit heb je nodig
  • 225 gram havermout
  • 80 gram amandelsnippers
  • 120 gram zonnebloempitten
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/8 theelepel zout
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels pure-chocoladesnippers
  • 60 gram pompoenpuree (optioneel)
  • Bladvormige koekvorm (ca. 9 x 5 cm)
  • Bakpapier
  • Houten tandenstoker of spies
Zo maak je het
  1. Doe de afgewogen hoeveelheid havermout, amandelschaafsel, zonnebloempitten, kruidenpoeder en zout in een kleine schaal. Meng de ingrediënten gelijkmatig door elkaar met een garde.

  2. Doe de honing en chocoladesnippers in een kleine magnetronschaal en verwarm beide ingrediënten 15 tot 20 seconden in de magnetron. Roer de chocolade en de honing goed tot een gelijkmatig mengsel. Roer hier vervolgens de pompoenpuree doorheen.

  3. Roer het chocolademengsel en het mengsel van droge ingrediënten goed door elkaar. Het beslag hoeft niet te worden gebakken. Laat het ongeveer 15 minuten in de schaal afkoelen om de chocolade wat te laten uitharden.

  4. Leg ondertussen het bakpapier op de bakplaat. Snij vervolgens verschillende rechthoekige vormen van 10 x 13 cm uit een ander vel bakpapier en leg deze op elkaar. Plaats de bladvormige koekvorm op de stapel en teken de binnenrand van de vorm af met een potlood. Houd de stapel bij elkaar en knip de afgetekende vorm uit.

  5. Plaats de koekvorm op het uitgeknipte bakvel. Vul de vorm met een volle eetlepel beslag en duw of verdeel het met behulp van een tandenstoker of spies in de hoeken en de stengel.

  6. Plaats een van de bladvormige bakvellen op het mengsel in de bakvorm. Druk het papier aan om alles gelijkmatig af te dichten. De stengel vul je met behulp van een tandenstoker of spies. Til de bakvorm voorzichtig op en duw tegelijk de plaatsen waar het beslag wat blijft plakken, omlaag. Haal vervolgens het bakpapier langzaam van het bladkoekje af.

  7. Herhaal dit tot het beslag op is en vervang het bakvel steeds wanneer het te kleverig wordt. Zet de bladkoekjes, voordat je ze aanbiedt, eerst nog 20 tot 30 minuten in de koelkast (ze zijn ook nog enkele dagen houdbaar in de koelkast).

Waarschuwing: dit recept bevat noten.
Instructies printen

Misschien vind je dit leuk: