Disney

Meisjesnamen geïnspireerd door Disney-personages

We hebben de 25 mooiste meisjesnamen gekozen, geïnspireerd door Disney-personages.

 

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_marie

  Marie

  Marie is de lieve, maar ietwat verwende kitten uit De Aristokatten. Het is een variant van Mary, wat ‘ster van de zee’ betekent in het Latijn. Ook Marie Osmond en de Franse koningin Marie Antoinette hebben deze naam beroemd gemaakt.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_nala

  Nala

  Nala is de jonge leeuwin in De Leeuwenkoning die aanvankelijk Simba’s speelmaatje is, maar later zijn partner wordt. Hoewel Nala in de hindoeïstische mythologie een mannelijk personage is, heeft de naam een tedere en vrouwelijke klank. Keenen Ivory Wayans heeft een dochter die Nala heet, en Halle Berry heeft er een ‘h’ aan toegevoegd voor haar dochter Nahla. Kiara, de dochter van Nala en Simba in De Leeuwenkoning II, wordt ook door veel ouders aantrekkelijk gevonden
  en scoort hoog qua populariteit.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_olivia

  Olivia

  Olivia Bokkingham is de jonge Schotse muis uit De Speurneuzen. Het is een prachtige shakespeareaanse naam die zowel sterk als lieftallig is, gerelateerd aan het oude Griekse symbool voor vrede en vruchtbaarheid. Twee van de vele sterrenbaby’s die Olivia heten, zijn de dochters van James Van Der Beek en Colin Hanks.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_penny

  Penny

  Penny is het twaalfjarige meisje dat van dieren houdt in de animatiefilm Bolt van Disney met de stem van Miley Cyrus.
  Nadat de naam in de jaren 60 enorm populair was, heeft hij nu een retro-uitstraling, al helpen actrices zoals Penelope Cruz en de sympathieke Penny uit The Big Bang Theory, een rol van Kaley Cuoco, om de naam een makeover te geven.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_rosie

  Rosie

  Rosie is de moederlijke zwarte weduwespin in Een Luizenleven. Haar naam heeft precies die vrolijke en vriendelijke uitstraling die perfect past bij een kinderboek. De twee meest bekende Rosies, O’Donnell en Perez, hadden als doopnamen Roseann en Rosa Maria. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was ‘Rosie the Riveter’ een symbool van vrouwelijke kracht en vaderlandsliefde.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_tiana

  Tiana

  Tiana is de naam van de eerste Afrikaans-Amerikaanse Disney-prinses in De Prinses en de Kikker uit 2009, een personage dat oorspronkelijk Maddy zou heten. De naam klinkt sterk en elegant, waarschijnlijk omdat hij op het woord ‘tiara’ lijkt. Niet helemaal toevallig is Tiana ook het Turkse woord voor prinses.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_violet

  Violet

  Violet Parr is de verlegen, koppige en sarcastische dochter uit The Incredibles die zichzelf onzichtbaar kan maken. Deze subtiele Victoriaanse bloemennaam kreeg een enorme boost toen Jennifer Garner en Ben Affleck hem in 2005 kozen voor hun dochter. Het is een favoriete kinderboekennaam en komt bijvoorbeeld voor in The Box Car Children, Sjakie en de chocoladefabriek en Ellendige avonturen.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_willow

  Willow

  In Pocahontas is Grandmother Willow (Grootmoeder Wilg in het Nederlands) een echte treurwilg die de heldin van wijze raad voorziet. De naam Willow heeft zich ontdaan van zijn oude hippie-imago en is opgenomen in de lijst met opnieuw gewaardeerde natuurnamen. Het feit dat Will Smith zijn dochter Willow heeft genoemd, heeft hier zeker een steentje aan bijgedragen. De zangeres Pink heeft haar dochter onlangs de natuurvriendelijke naam Willow Sage (salie) meegegeven

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_alice

  Alice

  Alice is de nieuwsgierige en fantasierijke heldin uit De avonturen van Alice in Wonderland van Lewis Carroll en de ster van de animatiefilm Alice in Wonderland van Disney uit 1951. Het is een verkorte vorm van de Franse naam Adelais en vooral populair in Zweden, waar het in 2009 de populairste vrouwennaam was. De naam is zowel vrouwelijk als klassiek, een perfecte keus voor een aardig en lief meisje.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_amelia

  Amelia

  Amelia Giebel, een gans met een komisch accent, is samen met haar zus Abigail een van de vele dierenpersonages uit de De Aristokatten. Amelia is een van die ouderwetse meisjesnamen die op dit moment weer helemaal hip en happening zijn.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_ariel

  Ariel

  Hoewel Ariël in het moderne Hebreeuws een populaire mannennaam is, maakte de naam furore als vrouwennaam nadat prinses Ariël in de De Kleine Zeemeermin haar opwachting maakte. In het Engels en Frans wordt de naam ook wel gespeld als Arielle. Shakespeare gebruikte de naam voor de luchtgeest in De storm en het is ook de titel van de tweede en meest bekende dichtbundel van Sylvia Plath.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_audrey

  Audrey

  Het pittige, jongensachtige personage uit de twee Atlantis-films staat in schril contrast met de chique, serene en elegante uitstraling van een andere draagster van deze naam, Audrey Hepburn.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_aurora

  Aurora

  Prinses Aurora is de romantische heldin van de film Doornroosje. Ook haar naam heeft een romantische uitstraling. Volgens een oude mythe was Aurora de lieftallige godin van de dageraad, wier tranen veranderden in ochtenddauw.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_belle

  Belle

  Belle, wat mooi betekent, is de perfecte naam voor de lieftallige, dromerige, maar ook onafhankelijke heldin van Belle en het Beest. Hoewel Belle overschaduwd wordt door het op de Twilight-serie gebaseerde Bella, net als langere namen die op ‘belle’ eindigen, zoals Isabelle en Annabelle, heeft Belle een heel eigen ouderwetse zuidelijke charme. Het is ook een stijlvolle tweede naam, iets waar een aantal beroemdheden zoals Demi Moore en Bruce Willis al voor hebben gekozen.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_bianca

  Bianca

  Juffrouw Bianca was een elegante muis (met de stem van Eva Gabor) in De Reddertjes uit 1977. Bianca is de Italiaanse variant van Blanche. Deze nog steeds redelijk exotische naam werd bekend door de eerste vrouw van Mick Jagger en komt voor in twee toneelstukken van Shakespeare, Het temmen van de feeks en Othello.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_celia

  Celia

  Celia Mae is een lief monster met slangenhaar in Monsters, Inc. Haar naam is tegelijkertijd verfijnd, elegant en energiek. Naar het schijnt bedacht Shakespeare hem voor zijn personage in As You Like It . De dichtregels ‘Drink to me only with thine eyes’ zijn ook opgedragen aan een Celia. Zowel Celia als de vormvariant Cecilia worden tegenwoordig vaker gekozen.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_cleo

  Cleo

  Hoewel Cleo gewoon maar een goudvis was in Pinokkio, is deze naam een verkorte versie van de naam van een van de meest machtige vrouwen uit de geschiedenis: Cleopatra, de laatste en machtigste koningin van Egypte. Een roepnaam die heel goed op zichzelf kan staan.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_colette

  Colette

  Colette is de vrouwelijke chef-kok in Ratatouille , een echte ruwe bolster, blanke pit. De legendarische Franse romanschrijfster Colette publiceerde onder haar achternaam. Haar voornaam was Sidonie, ook al zo’n prachtnaam. Een variant van Colette is het langere Nicolette.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_daisy

  Daisy

  Daisy verschijnt in Toy Story 3 als de voormalige eigenaresse van een deel van het speelgoed, en is natuurlijk ook het vriendinnetje van Donald Duck. Daisy betekent in het Engels ‘margriet’ en de naam klinkt dan ook fris en natuurlijk. Het is een van de bloemennamen die aan het eind van de vorige eeuw populair werden en nu weer in volle bloei staat. Daisy,oorspronkelijk een roepnaam voor Margaret, was de heldin in Daisy Miller van Henry James en The Great Gatsby van F.Scott Fitzgerald.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_elsa

  Elsa

  Elsa is de sneeuwkoningin uit de cultanimatiefilm Frozen. Op het eerste gezicht lijkt Elsa (met de stem van Idina Menzel) evenwichtig, koninklijk en gereserveerd, maar al snel ontdek je dat ze worstelt met een vreselijk geheim. Deze naam is vanuit het niets in de top 100 van meest gekozen namen beland, een bewijs dat we niet genoeg kunnen krijgen van sterke vrouwelijke rolmodellen. Elsa, oorspronkelijk een koosnaam voor Elizabeth, wordt nu alom gebruikt als op zichzelf
  staande naam. Elsa komt ook in het Hebreeuws voor en betekent ‘vol vreugde’.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_flora

  Flora

  In Doornroosje is Flora de goede fee die prinses Aurora schoonheid schenkt. Flora, de Romeinse godin van de bloemen, tuinen en lente, is een verrassende comeback aan het maken, samen met het verwante Florence. De zachte en geurige Flora is ook de naam van een heilige. In Schotland is de naam al lange tijd favoriet, aangezien er in de Schotse geschiedenis een heldin voorkomt die Flora heet.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_jane

  Jane

  In de Disney-animatiefilm is Jane heel wat avontuurlijker en pittiger dan in de oude Tarzan-films met echte acteurs. Haar naam heeft wat aan kracht ingeboet door de Engelse uitdrukking ‘a plain Jane’, een saai meisje, maar wij vinden geen enkele Jane saai. Denk maar eens aan rolmodellen als Jane Austen, Jane Addams en Jane Goodall. In tegenstelling tot de meer verouderd klinkende namen Jean en Joan, zou Jane best wel eens een nieuw leven kunnen krijgen als moderne tweede naam.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_jasmine

  Jasmine

  Als de beeldschone Perzische prinses in de Disney-film Aladdinuit 1992 heeft Jasmine het publiek veroverd met haar mooie gezichtje en exotische bloemennaam. De naam werd enorm populair na het verschijnen van de film.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_jessie

  Jessie

  Jessie is de levendige en avontuurlijke cowgirl uit Toy Story 2 en Toy Story 3. Als Woody’s maatje en de vriendin van Buzz Lightyear is duidelijk dat ze graag in mannelijk gezelschap verkeert. Jessie is schattig en speels, maar niet te meisjesachtig. Er zijn beroemdheden die zweren bij deze naam, zoals popzangeres Jessie J. en Jessie Cave, een actrice uit de Harry Potter-films.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_lilo

  Lilo

  Lilo Pelekai is het jonge Hawaïaanse meisje dat de hoofdrol speelt in Lilo & Stitch. Het is een energieke naam uit de Hawaïaanse, Duitse en Hebreeuwse cultuur. Lilo is een van de weinige meisjesnamen die eindigen op een vrolijke oklank,iets wat je veel vaker tegenkomt bij jongensnamen.